Här kommer ett härligt recept som jag hopppas ni gillar:
Små Vetebröd
50 g jäst
3/4 l ljummet vatten
knappt 1 msk salt
2 1/2 msk olja
knappt 2 liter vetemjöl
1. Börja med att lösa upp jästen med lite av vattnet.
2. När jästen är helt upplöst, häll på resten av ingredienserna och knåda noggrant i ca 5 minuter.
3. Dela upp degen i 40 små delar och lägg på jäsning i 30 min.
4. Pensla med ägg och häll på valmofrön.
5. Stoppa in i ugnen i ca 10 minuter.
6. Njut!!!
Dessa går självklart också att t.ex göra limpor av. Passar superbra med philadelfiaost och salami! Jag bakade dessa igår och hela min familj älskar dem!
Små Vetebröd
50 g jäst
3/4 l ljummet vatten
knappt 1 msk salt
2 1/2 msk olja
knappt 2 liter vetemjöl
1. Börja med att lösa upp jästen med lite av vattnet.
2. När jästen är helt upplöst, häll på resten av ingredienserna och knåda noggrant i ca 5 minuter.
3. Dela upp degen i 40 små delar och lägg på jäsning i 30 min.
4. Pensla med ägg och häll på valmofrön.
5. Stoppa in i ugnen i ca 10 minuter.
6. Njut!!!
Dessa går självklart också att t.ex göra limpor av. Passar superbra med philadelfiaost och salami! Jag bakade dessa igår och hela min familj älskar dem!
Kommentera